top of page

10 juni Special Olympics sportdag in Hengelo

Twente organiseert van 10 - 12 juni het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland.

Nienke Schuppers heeft onderstaand bericht met mij gedeeld. Ik deel het graag met jullie. Op 10 juni is er een sportdag in het FBK stadion in Hengelo waar iedereen (met welke beperking dan ook) welkom is om zijn talent of sport te ontdekken. Deelname is gratis. Je moet je wel opgeven voor een bepaalde datum. Is dit een evenement dat voor één van jouw patiënten het verschil kan maken om aangepast of ingepast sporten te ontdekken?Geïnspireerd door de successen van de sporters van de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 presenteren wij vol trots het programma van de Special Friends Sportdag. Exact één jaar na dato, op zaterdag 10 juni 2023, in en rondom het FBK Stadion en enkele side events. Een sportieve dag vol vermaak en vriendschap.

Wat staat er zaterdag 10 juni op het programma:

  • Een sportinstuif, belevingsruimte, Twentse sportmarkt, voetbal- en unified tennis toernooi in en rondom het FBK-Stadion in Hengelo.

  • Jolly Jumpers Special Basketbal Cup in Sporthal De Vlaskoel in Tubbergen.

  • Zeilclinics op ’t Rutbeek in Enschede.

Sportinstuif – meer dan 15 verschillende sporten uitproberen

In het FBK Stadion in Hengelo worden meer dan 15 verschillende sporten aangeboden tijdens de sportinstuif. Iedereen is welkom. Deelnemers hoeven niet persé bij een sportvereniging te zitten om mee te doen aan de sportinstuif. Kom gezellig sporten, ontdek je talent of welke sport of activiteit je leuk vindt. Zoals, Basketbal, Bocce, Boogschieten, Golf, Judo, Hoogspringen, Handbal, Handbiken, Korfbal, Tennis, Framerunning, Tafeltennis, (Para)hockey, Skeeleren, Skiën, Survival Race, Nijntje Plein, Verspringen, Dans, Moutainbike, Oud Hollandsche Spelen en Bungeetrampoline.

Belevingsruimte & ontspanning Voor diegenen die meer de rust willen opzoeken: kom dan vooral naar de sporthal naast het FBK-stadion. Daar is een rustgevende belevingsruimte ingericht met klankschalen, geuren, yoga, massage én een snoezelruimte voor de nodige ontspanning.

Sportwedstrijden Voetbal & Unified Tennis rondom het FBK- Stadion Rondom het FBK Stadion organiseren we, in samenwerking met passend voetbal Haaksbergen, een voetbaltoernooi. TC ’t Weusthag en TV Park Veldwijk staan garant voor geweldig unified tennistoernooi. Gezamenlijke opening en sluiting in het FBK-Stadion Voor alle deelnemers trappen we af met een gezellige opening en warming-up in het FBK-Stadion en sluiten de dag feestelijk af met allemaal winnaars en een spetterend optreden van Ronnie Ruysdael – de koning van de polonaise. Timetable Sportinstuif & Sportwedstrijden Locatie FBK Stadion Hengelo

Adres FBK Stadion: Kuipersdijk 46, 7552 BJ Hengelo • 10:30 uur Ontvangst & Aanmelden • 11:00 uur Opening & Warming-up • 11:30 uur Deelnemen aan sportinstuif in het FBK-Stadion • 11:30 uur Deelnemen aan het voetbaltoernooi of unified tennis • 13:00 uur Lunch • 14:00 uur Deelnemen aan sportinstuif in het FBK-Stadion • 14:00 uur Deelnemen aan het voetbaltoernooi of unified tennis • 15:00 uur Feest met Ronnie Ruysdael • 15:30 uur Medailles & Erehaag

Deelname is gratis – iedereen welkom

Iedereen is van harte welkom. Leeftijd speelt geen rol. Je bent goed zoals je bent, dus welke beperking je ook hebt of ervaart, wees welkom. We zorgen voor een lekkere lunch en een mooie herinnering. Deelname is gratis, dus dit wil je niet missen.

Twentse sportmarkt We bieden Twentse sportaanbieders het podium aan om zich te kunnen presenteren. Geïnteresseerde Twentse sportaanbieders kunnen zich voor 1 juni a.s. aanmelden via: info@specialsporteventstwente.nl

Decentrale activiteiten: Basketbal in Tubbergen & Zeilen op t’ Rutbeek Om het allemaal nog mooier te maken organiseert Jolly Jumpers op 10 juni 2023 de eerste Jolly Jumpers Special Basketbal Cup in sporthal de Vlaskoel in Tubbergen en gaan we in samenwerking met ROC van Twente kennismakingsclinics zeilen op ‘t Rutbeek organiseren.

Inschrijflinks voor de verschillende onderdelen (let op de sluitingsdata) Individuele deelnemers of teams kunnen zich voortijdig inschrijven via onderstaande links

Inschrijving Sportinstuif inschrijving sluit op 1 juni Inschrijving Basketbal inschrijving sluit op 14 mei of eerder als het vol zit Inschrijving Unified Tennis inschrijving sluit op 1 juni of eerder als het vol zit Inschrijving Voetbaltoernooi inschrijving sluit op 10 mei Inschrijving Zeilclinics ’t Rutbeek inschrijving sluit op 1 juni of eerder als het vol zit Vragen Mochten er vragen zijn, schroom niet om ons te contacten: info@specialsporteventstwente.nl Onze website en social media kanalen, volg en deel onze berichten:

Met vriendelijke groet,

Lisette van Sloten Project support T 06-50201196 E info@specialsporteventstwente.nl W specialsporteventstwente.nl


18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page