top of page

Activiteiten in de week van de ONTMOETING

Deze week is het in Haaksbergen de Week van de Ontmoeting. Verschillende organisaties en vrijwilligers organiseren leuke activiteiten waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen én bestaande contacten kunnen versterken.

Een mooie positieve benadering voor wat er achter schuil kan gaan: eenzaamheid.

Een op de 10 Nederlanders voelt zich ernstig of zeer ernstig eenzaam en maar liefst vier op de tien Nederlanders ervaart enige mate van eenzaamheid.

Iedere dag zie je dus in je praktijk meerdere mensen voor wie dit een waardevol uitje kan zijn.


30 september Maak kennis met ‘Bewegen op muziek’ op vrijdag 30 september. Vanaf 13.30 uur in De Kappen. De Buurtsportcoaches nodigen alleengaanden (vanaf 35 jaar) daarom uit voor een gezellige dansavond op zaterdag 1 oktober vanaf 20.30 uur bij Dansschool Dwars.


4 oktober Gaat u mee samen lunchen? Op dinsdag 4 oktober staat er een heerlijke lunch op het programma bij Grand Café Centraal. Deelname is gratis, maar er is wel beperkt plek. Daarom graag aanmelden bij buurtsportcoach Minke ten Bruggencate, via 06 - 4859 1794 of m.tenbruggencate@mediant.nl.


Doe mee met de wandelbingo op dinsdag 4 oktober van 14.00 tot 15.30 uur. Ontmoet andere mensen, wandel vanaf de Watermölle door de prachtige omgeving van Haaksbergen en speel onderweg bingo. Kosten zijn 1 euro (inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers). Er is plek voor 12 deelnemers. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Minke ten Bruggencate, via 06 - 4859 1749 of m.tenbruggencate@mediant.nl.


5 oktober De speciale ‘Kom Erbij Maaltijd’ is op woensdag 5 oktober in Buurse. Ouderen zijn vanaf 10.00 uur van harte welkom bij de Trefkoel. Na het spelen van een spel of gezellig kletsen met andere aanwezigen, kan iedereen genieten van een gezonde en lekkere 3-gangen maaltijd, bereid door vrijwilligers. Kosten zijn 3 euro per persoon. Aanmelden kan bij Dini Woudenberg-Gaakink, via diniwoudenberg@hotmail.com of (053) 850 71 34.


De protestantse kerk nodigt mensen uit bij de koffieochtend op woensdagochtend 5 oktober van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens de koffieochtend is er muziek en worden er wafels en kniepertjes gebakken. Op dezelfde ochtend heeft de katholieke kerk vanaf 9.30 uur een marktmis.


6 oktober De Pancratiuskerk is van 16.00 tot 18.30 uur open voor ontmoeting en een goed gesprek.


7 oktober

Tot slot organiseert het Alzheimer Café Haaksbergen op vrijdag 7 oktober een gezellige middag met muzikale ondersteuning van Gert Ekkelboom. Een middag in De Kappen speciaal voor ouderen, mensen met dementie en mantelzorgers. Het programma start om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur.
55 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page