top of page

Positieve gezondheid in Haaksbergen

Door andere vragen te stellen, vinden we andere antwoorden en kunnen we de wensen en wat de patiënt belangrijk vindt beter leren kennen. Dit maakt het mogelijk om de patiënt te ondersteunen om in zijn eigen kracht te komen en zelf de regie te nemen.Hoe kun je anders positieve gezondheid gebruiken in je dagelijkse werk en welk effect heeft het op de samenwerking. De eerste bijeenkomst ging vooral over het anders werken. Onderwerpen als het andere gesprek en welke methode en tips van collega's zijn besproken.


De basis is werken van uit de gezonde kant van de patiënt. Het organiseren van gezondheid voor de patiënt. Focus op de kracht. Gebruik veerkracht om de regie te houden bij mensen zelf door te begeleiden, te ondersteunen, te motiveren of ruimte te geven.

Het andere gesprek begint met de vragen die je stelt. Zijn ze open of gesloten, of vaak nog meer van toepassing probleemtaal of oplossingstaal. Dit geeft een verschil om van patiënt met problemen naar 'mensen met wensen' te gaan. Een gesprek over de gewenste toekomst, sterke kanten maar ook welke hulpbronnen daarbij nodig zijn.

Creëren van een gezonde basis

Door de komende weken bezig te zijn met alle aspecten van Positieve gezondheid proberen een gezonde basis voor de inwoners van Haaksbergen te creëren. Wil je de komende tijd zelf alvast geïnspireerd worden lees dan verder op https://andersgezond.nu/21 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page