top of page

Campagne 'Heel Haaksbergen Stopt!' van start


Heel Haaksbergen stopt:


Introductie:

Heel Haaksbergen Stopt is een initiatief van de EZH. We sluiten hiermee aan op het initiatief Heel Twente Stopt, de actie van de Twentse huisartsen, apothekers, ziekenhuizen en verloskundigen. Samen willen we het stoppen met roken hoog op de agenda krijgen van zowel de zorgverlener als de patiënt. We willen de patiënt eenduidig adviseren over de mogelijkheden voor ondersteuning en hem wijzen op het feit dat hij niet alleen hoeft te stoppen.

De EZH ondersteunt je door flyers, posters en een training om

het gesprek met je patient over het roken aan te gaan (26 juni om 17 u of 19 u).

Heel Twente Haaksbergen Stopt! Doe jij mee?

Aanleiding Heel Haaksbergen Stopt

De deelnemers van de EZH besteden veel tijd aan de begeleiding van chronische patiënten. Aandacht voor leefstijl is hier een vast onderdeel van. Stoppen met roken is de belangrijkste leefstijlinterventie. Ondanks alle aandacht rookt 34% van onze COPD patiënten. We hebben als zorgverlener een grote kans bij te dragen dit te verlagen.


Een stopadvies door een zorgverlener kan het verschil echt maken. Daarom willen we als EZH naar buiten treden met de gemeenschappelijke boodschap: de Haaksbergse zorgverlener staat klaar om de rokende patient de weg te wijzen en te ondersteunen.


Wil je meer lezen over de effecten van roken, de taak van de zorgverlener en cijfers over verslaving? Lees de informatie van de KNMG https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/tabaksontmoediging.htm

en Trimbos https://www.trimbos.nl/kennis/stoppen-met-roken

waarin beschreven is wat de taak van de zorgverlener is. Tevens vind je een goede online nascholing.(https://www.medischcontact.nl/nieuws/dossiers/dossier/stoppen-met-roken-1.htm?wmstepid=wmstep_22) over dit onderwerp.


PR Haaksbergen Stopt

Om je boodschap kracht bij te zetten kunt je je patiënt een flyer meegeven en hopen wij de poster in je wachtkamer te zien. We posten regelmatig een bericht op de facebookpagina HeelHaaksbergenStopt en we zijn onder de zelfde naam te vinden op Instagram.


Groepstraining Haaksbergen

In de patiënten flyer vind je de mogelijkheden voor de patiënt voor goede begeleiding. Dat kan in de huisartsenpraktijk of door deelname aan een training van SineFuma, Stoppen met Roken poli MST of soms bij Tactus.

De groepstraining van SineFuma start op 11 september in Haaksbergen. Deze vind je op deze site www.eerstelijnszorghaaksbergen.nl/zorg/gezondleven/heelhaaksbergenstopt

Wil je dit aankondigen door de folder in je wachtkamer op te hangen?

Over deze training kan de patient alle informatie vinden op www.rookvrijookjij.nl.


6 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page