top of page

Een positieve ervaring met toepassen van het leefstijlroer

Tijdens de conferentie hebben we aandacht besteed aan het leefstijlroer en hoe dit te gebruiken in de spreekkamer. Lisan Scharenborg (ergotherapeut) vertelde me een mooi voorbeeld over het effect, toen ze vorige week het leefstijlroer toepaste.

Lisan kreeg een wat oudere vrouw op haar spreekuur. Ze heeft artrose en kwam in verband met een beperkte arm-handfunctie. Lisan constateerde dat het hiermee best goed ging en vroeg haar hoe het verder met ging. Zij gaf aan dat er iets was maar niet goed onder woorden kon brengen wat. Lisan pakte het leefstijlroer erbij en samen gaven ze alle onderdelen een cijfer. Slaap, zingeving en ontspanning scoorden laag. Zo ontstond een heel ander gesprek en kwam naar voren dat ze te maken had gehad met verlies. Er was hierover frustratie en ze had daardoor moeite zicht te ontspannen. Er is besproken wie in ons netwerk haar hiermee zou kunnen ondersteunen. Ze spraken af de POH GGZ in te schakelen. Lisan ziet de patiënt over 6 weken terug om te evalueren en of de verandering in gang is gezet zoals gewenst.


Dank je wel voor het delen van deze casus Lisan.


Heb jij ook een voorbeeld van hoe je het leefstijlroer hebt toegepast of een ander mooi voorbeeld van hoe we samen betere zorg verlenen. Deel je het dan met me?

Delen is vermenigvuldigen!
30 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page