top of page

Een positieve injectie

Een positieve injectie

Een vaccinatie van goede moed, hoop en verlangen. Er is licht aan het einde van de tunnel.

Het lijkt erop dat we eind maart weer een terrasje kunnen pakken. En eind juni, zijn volgens de huidige planning, alle mensen met een verhoogd risico gevaccineerd.

Beste lezer, volhouders, beeld u eens in. Haaksbergen gaat voorzichtig weer open. U kunt straks weer gezellig de stad in. Of knuffelen met uw dierbaren. Of gewoon uw verjaardag vieren. En visite kan tot na 21 uur blijven. Wat heb ik dat gemist. Maar, Corona heeft mij ook wat gebracht.


Mijn werk ging (gelukkig) door, dat is op zich al een voorrecht. Dat besef ik meer dan ooit. Mijn sociale agenda daarentegen was leeg. En die van mijn gezin ook. We hadden dus veel meer tijd voor elkaar. Ik heb mijn kinderen nog beter leren kennen. Echt leuke pubers, vol met levenslust. Volgzaam hebben ze deze crisis ondergaan. Hun veerkracht geeft met vertrouwen voor de toekomst.

Ik had de afgelopen periode ook meer tijd voor mezelf en heb weer wat oude hobby’s nieuw leven in geblazen.

Met het einde van de crisis in zicht stel ik mezelf de vraag of dit straks allemaal weer voorbij is. Ga ik terug naar het oude normaal of kies ik voor een andere balans?

Ik heb besloten vast te houden wat me dierbaarder is geworden. Ik blijf kijken naar wat wel kan. Houd de creativiteit vast en geniet van tijd met mijn familie en vrienden. Wat een mooi vooruitzicht.


Vaccinatie nieuws

Vorige week is het Leidse Janssen vaccin goedgekeurd door de EMA. Dit betekent 3 miljoen beschikbare prikken in het 2e kwartaal. Er is maar één prik nodig en het vaccin werkt goed bij iedereen van 18 jaar en ouder. Dit vaccin maakt het mogelijk om snel veel mensen te beschermen tegen corona.


We zien voorzichtige effecten van de vaccinaties. Het aantal nieuwe besmettingen in de verpleeghuizen en onder de aller oudsten neemt af. Datzelfde geldt voor de Covid-zorgmedewerker in de ziekenhuizen. Ook zijn er goede signalen dat het vaccin beschermt tegen de overdracht van het virus. Dat zijn hoopvolle berichten.


Ik behoor tot de groep die als één van de laatsten wordt gevaccineerd. In het zicht van de haven laat ook ik me vaccineren. Dan zijn we straks allemaal bevrijd van het virus dat ons zo lang in z’n greep hield. Houd nog even vol, blijf positief en voorzichtig. We zijn er nog niet, maar het einde komt in zicht!


Denise de Zwart

Manager Stichting EZH
10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page