top of page

EZH wandelprogramma loopt

Terug van weggeweest: ons wandelprogramma. Dit is één van de "voor corona" successen. Bijzonder toch? Gewoon wandelen! Ik heb al veel bijzondere en ontroerende verhalen gehoord. Of ik er nu met de POH, de fysiotherapeut of de buurtsportcoach over praat, ze vertellen allemaal enthousiast over het verschil dat het wandelen voor mensen in hun groepen heeft gemaakt.


Bijvoorbeeld een vrouw die een CVA doormaakte en een beperking overhield aan haar voet. Haar conditie en spierkracht was afgenomen. Een stoepje nemen was in het begin best lastig. Ze wandelde mee, kreeg begeleiding en werd gestimuleerd door de professionals in de groep en ging met sprongen vooruit.

Of een vrouw die amper nog de deur uit kwam door een angststoornis. Ze liep met de fiets aan de hand mee, om snel te kunnen vertrekken als het haar te veel werd. Het begin was moeilijk, maar ze zette door en met succes. Ze rijdt nu zelfs alleen met de auto naar Enschede.

Wist je dat de buurtsportcoaches, zoals Nienke Schuppers, iedere week 4 keer een wandeling maken met inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Aanmelden kan via n.schuppers@wijkacht.nl of op 053-5734789.

Op https://www.buurtsportcoach-haaksbergen.nl/agenda zijn al deze wandelingen vinden.

Behandel je iemand met een indicatie of een chronisch aandoening, die een steuntje in de rug nodig heeft om meer te gaan bewegen? Kijk dan voor meer informatie over het wandelprogramma op onze website / Gezond leven / Samen wandelen.48 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page