top of page

Front bericht buurtsportcoach en Maatschappelijk werkIk laat mij vaccineren. U ook?


De zorgverleners werkzaam in Haaksbergen moedigen u aan zich te laten vaccineren tegen corona, op het moment dat het vaccin beschikbaar is.

Vorig jaar hebben we met elkaar de ernstige en verdrietige gevolgen van de pandemie van dichtbij meegemaakt. In het begin van 2020 konden we, weliswaar met enige spanning rondom ‘een virus’, nog genieten van een evenement. Zo organiseerden we de Vitaliteitsbeurs. Dat deden we samen met heel veel mensen, organisaties, winkels en verenigingen uit Haaksbergen. Op dat moment konden wij niet voorzien dat dit het laatste evenement van het jaar zou zijn. Achteraf zijn we dankbaar dat we toen de ernst van het virus nog niet kenden en vooral ook dat er geen besmettingen hebben plaatsgevonden. Dat we elkaar ‘elleboogjes’ gaven was gek en onwennig.


Wie had toen gedacht dat we elkaar, bijna een jaar later, nog altijd geen hand zouden geven? Dat we in publieke ruimten een mondkapje dragen? Dat we niet onbezorgd samen kunnen zingen of sporten? Dat er geen enkel evenement meer door kan gaan, waaronder een Vitaliteitsbeurs? Het coronavirus heeft op iedereen impact. Het is niet ‘net een griepje’. Mensen worden soms erg ziek en de zorg is maximaal belast. Scholen, winkels en horeca zijn dicht. Mensen werken thuis en sociale contacten zijn ingeperkt. En zo zijn er nog vele andere gevolgen en maatregelen waar we allemaal wel mee te maken hebben.


We hebben met zijn allen een intensief jaar gehad. Daarom zijn wij super dankbaar dat met man en macht is gewerkt aan de ontwikkeling van een vaccin. We hopen dat we de impact die het coronavirus op ons heeft kunnen indammen door te vaccineren. Zodat zorg minder belast wordt. Zodat scholen, winkels en horeca weer open kunnen. Zodat we weer samen kunnen zijn, zingen en sporten en zodat evenementen weer door kunnen gaan.


Vaccineren doe je voor elkaar! Wij laten ons daarom vaccineren. U toch ook?


Namens alle zorgverleners werkzaam in Haaksbergen, verenigd in de Eerstelijnszorg Haaksbergen (EZH)


Nienke Schuppers

Buurtsportcoach en maatschappelijk werker


9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page