top of page

Hoog bezoek, een compliment voor ons allemaal

Vorige week kregen we een eervol bezoek van een landelijke commissie (Ineen, NHG, KNMP en PPN/NVD) die in opdracht van VWS een visie en beleid voor de eerstelijn 2030 moet ontwikkelen. De EZH is geselecteerd als één van de vijf inspirerende voorbeelden van "door samenwerking betere zorg".


Peter van der Lugt (grondlegger, medeoprichter oud-voorzitter van de EZH) vertelde over hoe we zijn begonnen, de organisatievorm en het effect van onze samenwerking is op de patiënttevredenheid, kosten, kwaliteit en werkplezier van de zorgverleners.


Jeroen van de Sanden (voorzitter EZH bestuur) beschreef hoe de zorgverleners van de EZH met elkaar bepalen wat nodig is voor goede zorg en samenwerking en dat dit werkt. Om dat te illustreren hebben we de huidige EZH activiteit gelinkt aan de onderdelen en beleidskeuzes beschreven in het IZA. Dat blijkt naadloos aan te sluiten.


Gerrit Kuipers (EZH bestuurder) besprak de randvoorwaarden die de eerstelijnszorg nodig heeft om ook in de toekomst de juiste zorg te kunnen blijven verlenen zoals; het beperken van nodige administratie, het aantrekkelijk houden van werken in de eerstelijn en het belang van investeren in eerstelijnszorg om zorgkosten elders te beperken, meerjarige contractering, etc.


Tevens waren Lisan Scharenborg (voorzitter RVA), Hermien Rietman (wijkverpleegkundige en RVA van eerste uur) en Jetske Scholten namens het sociale domein aanwezig.


Ik wil graag iedereen die in de afgelopen 13 jaar heeft bijgedragen aan het succes van de EZH bedanken. Als je terugkijkt zie je wat je achter laat. "Indrukwekkend" noemde de landelijk commissie het.


Wil jij in de toekomst iets bijdragen (klein of groot) je bent van harte welkom om met ons samen verder te bouwen. Benader dan bureau: denisedezwart@eerstelijnszorghaaksbergen.nl


Jij bent de EZH en de EZH is van ons allemaal!
55 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page