top of page

Inloophuizen voor nazorg oncologie

Vorig jaar heeft de EZH we via de huisartsen in Haaksbergen geïnventariseerd hoe patiënten die behandeld zijn voor kanker, de begeleiding én de nazorg hebben ervaren. Hieruit bleek wel dat de impact van kanker enorm is, niet alleen de patiënt, maar ook voor je naaste omgeving. De handvatten die nodig zijn om verder te gaan is soms iets anders dan zorgverleners kunnen bieden.

Hiervoor zijn inloophuizen die een luisterend oor, deskundige begeleiding en vele activiteiten bieden. In Haaksbergen zijn sinds kort twee inloophuizen gestart; Camino en Nije stichting.

Camino Een mooi en nieuw initiatief binnen de oncologische (na-)zorg in Haaksbergen Op 10-12-2020 is Stichting Oncologisch Ontmoetingscentrum Camino opgericht. Het team van enthousiaste initiatiefnemers en vrijwilligers bestaat uit ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals en een ondersteuningsconsulente vanuit de landelijke stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker). In het ontmoetingscentrum kunnen de gasten, mensen die te maken hebben (of hebben gehad) met kanker, hun partner, familie, ouders of kinderen, terecht voor psychosociale ondersteuning, een luisterend oor, activiteiten met lotgenoten en voorlichting/ informatie over allerlei zaken die op hun pad komen tijdens de (na)behandeling van kanker. OOC Camino is meerdere dagdelen per week geopend in Boekelo en in HaaksbergeZie voor locaties, openingstijden en geplande activiteiten de website: www.ooc-camino.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen: T 053-2340432/ M info@ooc-camino.nl. Beide organisaties stellen zich hieronder voor.

Nije Stichting

Regionaal initiatief voor psychosociale oncologische zorg nu ook in Haaksbergen De Nije Stichting begon 13 jaar geleden met het Nije Huis, een inloophuis voor iedereen die geraakt is door kanker én hun naasten, maar is inmiddels uitgegroeid tot centrum voor psychosociale oncologische zorg en ondersteuning. Uiteraard is de inloop functie nog steeds aanwezig om het laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk te houden. Dit kan in De Nije Hoeve, het “moederhuis” gevestigd in een prachtige oude boerderij aan het water op het Gezondheidspark in Hengelo. Sinds kort is er een Nije steunpunt bij het MST in het Wiedenbroek, Enschede en Oldenzaal. Er is nauw overleg met de oncologie. In Haaksbergen is De Nije Stichting aanwezig tijdens spreekuur van dr. Mekenkamp. Voor meer informatie, locaties, openingstijden en geplande activiteiten zie www.denijestichting.nl Ook kunt u contact opnemen via email info@denijestichting.nl of telefoon 074-2772772


79 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page