top of page

Nieuw; hartrevalidatieprogramma, nu ook toegankelijk voor 1 stelijns patiënten.

Het hartfalenprogramma van de EZH houdt zich bezig met de multidisciplinaire samenwerking. Eén groep patiënten bleef nog onderbelicht: degenen die te weinig bewegen vanwege angst. Daarom is de programmagroep erg blij dat het gelukt is om met de cardiologie van het MST samenwerkingsafspraken te kunnen maken. Er is nu een mogelijkheid om patiënten deel te laten nemen aan het 2e lijns hartrevalidatieprogramma. De overige hartfalenzorg blijft daarbij in de 1e lijn.

De hartrevalidatie wordt uitgevoerd door fysiotherapiepraktijk Noordman in opdracht van de cardioloog.

Wat houdt hartrevalidatie in de eerstelijnszorg in?

Voordat patiënten kunnen deelnemen aan het hartrevalidatieprogramma wordt door de cardioloog de maximale belasting vastgesteld. Dit houdt in indien iemand uit ons netwerk (WV, fysiotherapie, ergotherapeut) verwacht dat hartrevalidatie kan bijdragen aan gezonder gaan bewegen, zij een zorgmail naar de huisarts kunnen sturen. De huisarts kan dan doorverwijzen naar de cardioloog Mieke van den Heuvel. Daarnaast is met de cardiologie in de tweede lijn is afgesproken dat als mensen in de tweede lijn revalideren de verwijzer daarvan een rapportage ontvangen, incl. belasting optimum status.


En er is meer goed nieuws!

We gaan het gebruik van telemonitoring in de 1e lijn verkennen. Telemonitoring zou kunnen worden ingezet om de patiënt te ondersteunen bij dagelijks gezond bewegen en om inzicht te geven in het verloop van benauwdheidsklachten in relatie tot medicatiegebruik.


Voor vragen of suggesties, neem contact op met de vertegenwoordiger van jouw beroepsgroep in de werkgroep:

Huisartsen: Peter van der Lugt of Gerrit Kuipers

Fysiotherapeuten: Gary Noordman

Diëtisten: Jeannette Wes

POH-s: Inez van Roosmalen


Samen werken we aan een optimale zorg voor hartfalenpatiënten!


37 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page