top of page

Podcast: Oplossingsgericht consult. Luister je mee?

Vandaag heb ik op de fiets op weg naar werk (Hengelo Haaksbergen) een interessante podcast beluisterd over de positieve richting die je aan een consult kan geven door de oplossingsgerichte vragen te stellen. Ik raakte geïnspireerd door alle praktische tips en mooie voorbeelden die werden genoemd en ga vandaag direct kijken hoe ik het kan toepassen. Weliswaar (voor mij) niet in de spreekkamer maar wel in bijvoorbeeld programmagroep overleggen, in gesprekken met medewerkers of als ik bij mezelf iets in beweging wil zetten.


De 4 basis vragen van oplossingsgericht werken zijn:

  1. Waar hoopt u op?

  2. Welk verschil gaat dit maken?

  3. Wat werkt er al?

  4. Waaraan zul je merken dat het beter gaat?

Ben je benieuwd hoe deze en andere (verdiepende) vragen jou kunnen helpen om een prettig en positief gesprek te hebben met de patiënt? Luister mee!Heb jij een mooi praktijk voorbeeld? Delen is vermenigvuldigen...

(Dank je wel Anja van Kempen dat je mij tipte over deze podcast)


53 weergaven1 opmerking

1 Comment


Guest
Sep 23, 2022

Interessante podcast, dank voor het delen Denise! ☺️

Like
bottom of page