top of page

Samen tegen corona

Op weg naar de vaccinatie, op weg om uit deze coronacrisis te komen.

De zorgverleners van Haaksbergen nemen u mee in de voorbereiding op de vaccinatie.

De komende 12 weken zullen wij u informeren en een update geven over de ontwikkelingen rondom de vaccinatie.

Het coronavirus bestrijden doen we met elkaar en voor elkaar, maar ook voor uzelf. Zodat u weer dicht bij een dierbare kunt komen, uw werk weer kunt hervatten of er weer op uit kunt gaan.


Ik laat mij vaccineren. U ook?


De zorgverleners werkzaam in Haaksbergen moedigen u aan zich te laten vaccineren tegen corona, op het moment dat het vaccin beschikbaar is.

In 2020 hebben wij, net als u dit mogelijk heeft ervaren, de ernstige en verdrietige gevolgen van de pandemie van dichtbij meegemaakt.

Tijdens het voorjaar van 2020 werd het Saalmerink erg getroffen. De zieke bewoners en de isolatie van de mensen maakte diepe indruk op de verzorgenden. Met de angst zelf besmet te raken of hun gezinsleden te besmetten, werden lange dagen gemaakt.

Net toen we allemaal dachten dat het beter ging, werd het druk met nieuwe besmettingen.

Begin oktober kwam er veel drukte in de huisartsenpraktijken en de thuiszorg. Doktersassistentes beantwoordden talloze vragen en huisartsen zagen veel zieke mensen. Vol passie verzorgden de wijkverpleegkundigen en ziekenverzorgenden de zieke coronapatiënten thuis. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Bij elk patiëntencontact moet je opletten zelf niet besmet te raken en een goede inschatting van de ernst maken. We zagen dagelijks de ernstige klachten, de isolatie en het verdriet.

Toch blijven we met een glimlach achter het mondmasker klaar staan voor de patiënt.

Ook Het Wiedenbroek is deze winter helaas getroffen. Met een hoog aantal zieke medewerkers en bewoners proberen we zo goed mogelijk te zorgen voor de patiënten.

De apotheek maak overuren om alle medicatie thuis bij mensen in isolatie te bezorgen. De fysio,- en ergotherapeuten doen hun uiterste best mensen met ernstig conditieverlies na corona vooruit te helpen. De diëtisten begeleiden mensen die spiermassa verloren doordat zij lang in bed hebben gelegen.

De mensen die zeggen “het is net een griepje” zouden een dagje mee moeten lopen in de gezondheidszorg.

We hebben met zijn allen een intensief jaar gehad. Daarom zijn wij super dankbaar dat met man en macht is gewerkt aan de ontwikkeling van een vaccin.


Dit is de eerste column (geplaatst in Rond Haaksbergen 7 januari) in een reeks van columns waarin we u wekelijks informeren over het vaccin en de vaccinaties.


Vaccineren doe je voor elkaar! Wij laten ons daarom vaccineren. U toch ook?


Namens alle zorgverleners werkzaam in Haaksbergen verenigd in de Eerstelijnszorg Haaksbergen (EZH)

Anja van Kempen, huisarts


23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page