top of page

Uitnodiging van de gemeente om mee te praten over maatschappelijke keuzes

Het EZH bestuur is vertegenwoordigd. Maar ook jij bent welkom om mee te praten.

 

Pieter van Zwanenburg (wethouder Samenleving):

We maken ons sterk voor een fijn en veilig Haaksbergen, waar inwoners prettig kunnen leven. We willen een krachtige samenleving zijn waarin iedereen meedoet en zich kan ontwikkelen, en waar we ons verbonden voelen en de weg weten te vinden.. Daarvoor hebben we elkaar nodig, want we geloven in de kracht van samen. U als maatschappelijke partner / maatschappelijk betrokken ondernemer heeft daarbij een belangrijke rol!  Daarom willen we graag met u in gesprek om de kracht van onze samenleving te benutten voor een toekomstbestendig Haaksbergen, ook als het Rijk ons met bezuinigingen confronteert.

 

Hiervoor organiseren we bijeenkomsten op 2, 3 en 4 juli 2024, in De Kappen, ’t Meuken en De Trefkoel.

 

Financiële pijn door bezuinigingen van het Rijk

Veel gemeentelijke taken komen voort uit nationaal beleid en landelijke wettelijke regelingen. Het Rijk gaat vanaf volgend jaar miljarden euro’s minder overmaken naar de gemeenten, maar de taken blijven. Deze bezuinigingen zullen dus een direct effect hebben op de dienstverlening, en daarmee ook op de leefbaarheid en het verzorgingsniveau in de gemeente. Daar moeten we iets aan doen. Vooral omdat het de bestaanszekerheid en het welbevinden van inwoners betreft die op onze hulp vertrouwen.

 

Denk mee, doe mee!

We zetten ons in om de gevolgen van de bezuinigingen voor de inwoners zoveel mogelijk te beperken. Want we blijven streven naar een leefbare samenleving. We onderzoeken de mogelijkheden om Haaksbergenaren – van jong tot oud- zoveel mogelijk te stimuleren en te ondersteunen om mee te doen aan activiteiten in de samenleving. Samen weten we meer en kunnen we meer. Daarom hebben we alle maatschappelijke organisaties en maatschappelijk betrokken ondernemers nodig, om van elkaars gezamenlijke kennis en organisatiekracht te profiteren.

Wij nodigen twee vertegenwoordigers van uw organisatie uit voor een van de onderstaande bijeenkomsten. Wilt u laten weten op welke avond wij op uw komst mogen rekenen?


  • dinsdag 2 juli om 19.30 uur in De Kappen (Centrum)

  • woensdag 3 juli om 19.30 uur in ’t Meuken (St. Isidorushoeve)

  • donderdag 4 juli om 19.30 uur in De Trefkoel (Buurse)

 

Tijdens deze bijeenkomsten willen we graag met u en andere maatschappelijke partners en maatschappelijk betrokken ondernemers van gedachten wisselen over hoe we er in Haaksbergen samen de schouders onder kunnen zetten en daarmee de kracht van de gemeenschap benutten. Wat kan anders, wat moet beter of efficiënter en wat mag best een beetje minder? We horen het graag van u! Deze bijeenkomsten zullen ons helpen om samen keuzes te maken voor Haaksbergen.


Hopelijk zie ik u op een van deze avonden. U kunt zich vooraf aanmelden door een mail te sturen naar: s.binksma@haaksbergen.nl. Zijn er volgens u organisaties die ook aanwezig moeten zijn? Laat het vooral weten of stuur de uitnodiging door!
 

42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page