top of page

VIP live voor communicatie in EZH Ouderenzorg

Op 5 en 6 September zijn er bijeenkomsten geweest over het gebruik van VIPlive voor netwerkcommunicatie bij kwetsbare ouderen.

Er is afgesproken om voor deze zorg, vanaf nu, de zorgdomein patiëntenoverleg app NIET meer te gebruiken, maar over te gaan op VIPlive communicatie. Dat is dus voor alle EZH zorgverleners van toepassing als je zorg verleent volgens het zorgprogramma Kwetsbare Ouderen.


Werk en procesafpraken VIPlive Ouderenzorg
.docx
Download DOCX • 26KB

Waarom de keuze voor VIPlive?

VIPlive kan onze zorg en samenwerking makkelijk maken. Alle communicatie met en over de patiënt kan worden vastgelegd op één plek. Met VIPlive kunnen we de betrokken zorgverleners bij de patiënt in kaart brengen en elkaar eenvoudig berichten, foto's of bestanden sturen. We kunnen acties voor de uitvoering van een zorgplan aan een zorgverlener toekennen, thuismetingen invoeren en patiënten/mantelzorgers betrekken bij hun eigen gezondheid.

Alle informatie in VIPlive kan teruggekoppeld worden aan de bronsystemen van de zorgverleners.

Bij de huisartsen is VIPlive begin 2023 succesvol geïmplementeerd voor de chronische zorg.

Hoe verder?

We beginnen klein met 1 EZH zorgprogramma (Ouderenzorg) en per POH-O met minimaal 3 patiënten. We evalueren en stellen bij na 3 maanden. Daarna schalen we waar mogelijk op.

Het is onze intentie om ook voor de andere EZH programma's VIPlive te implementeren als netwerkcommunicatieplatform.

46 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page