top of page

Vrij willig werken

"Iets doen voor een ander doet goed!" zegt Evelien Kissing als zij zich aan mij voorstelt als nieuwe coördinator van Vrijwilligerswerk Haaksbergen.


Voor wie? Dagelijks ontvangen we patiënten op ons spreekuur die ziek zijn en daardoor misschien tijdelijk of voor een langere periode niet meer regulier kunnen werken. Of mensen die door psychische klachten niet zo functioneren als ze graag zouden willen. Dan is vrijwilligerswerk misschien een goed alternatief. Door iets te doen voor een ander, in de vorm van vrijwilligerswerk, kunnen mensen maatschappelijk mee blijven tellen en doen.

Kijken naar wat je wel kunt. Dat is positieve gezondheid.

Wat brengt het? Je ontmoet op een ongedwongen manier nieuwe mensen. Je werkt samen met anderen. Je praat en deelt dingen met elkaar en het is leuk om samen dingen voor elkaar te krijgen. In je werk als vrijwilliger krijg je waardering van de ander. Maar ook de voldoening dat je iets voor een ander betekent. Vrijwilligerswerk kan gevoelens van eenzaamheid doen verminderen.

Voor ieder wat wils

Vanuit de Noaberpoort brengt Wijkracht Vrijwilligerswerk Haaksbergen vraag en aanbod bij elkaar. Wij helpen mensen bij het zoeken naar vrijwilligerswerk en ondersteunen organisaties die met vrijwilligers (willen) werken.

Ken je iemand die een goede invulling van zijn of haar tijd wel kan gebruiken, wijs ze dan eens op de site www.wijkrachtvrijwilligerswerk.nl. Hierop staan de vrijwilligerswerkvacatures die vacant zijn in de gemeente Haaksbergen.


Zij gaan graag in gesprek om te kijken welk vrijwilligerswerk past en proberen een zo goed mogelijke match te maken met een (vrijwilligers)organisatie.

Nieuwsgierig als ik ben klikte ik zelf de link aan en was verrast over het aanbod:


Wil je meer informatie? We staan voor jullie klaar!

T 053-573 45 89
130 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page