top of page

Artrose

Artrose, wat is het nou precies? Vaak worden de termen artrose en slijtage onder één noemer gebruikt. Dit is niet geheel correct. Artrose is een reumatische aandoening waarbij de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen langzaam afneemt. In tegenstelling tot wat ‘slijtage’ doet vermoeden, is het van groot belang een gewricht met artrose juist te blijven belasten! Onder invloed van deze belasting blijft het gewricht goed ‘gesmeerd’ en blijven de spieren rondom de knie of heup ‘fit’ zodat ze het gewricht goed kunnen blijven ondersteunen.

Uw fysio- of oefentherapeut kan u begeleiden door stapsgewijs en met de juiste aanpak en oefeningen weer gezond te gaan bewegen. U komt hiervoor naar de praktijk, maar u gaat ook zelf thuis de oefeningen herhalen.

Soms kunnen er nog andere dingen nodig zijn om uw klachten verder te verminderen. Bijvoorbeeld als u klachten heeft van uw voeten, medicijnen gebruikt of overgewicht heeft. U kunt dan worden verwezen naar een zorgverlener die u hiermee helpt zoals de podotherapeut, de apotheker of de diëtist. Zo zorgen wij samen.

bottom of page