top of page

Persoonsgerichte zorg

De zorgverleners in Haaksbergen willen u optimale zorg verlenen. Dat doen wij waar mogelijk graag samen met u. Zo goed mogelijk afgestemd op uw situatie en de hulp en ondersteuning die u nodig heeft. Dit noemen wij persoonsgerichte zorg. Hierbij staat het leven centraal en niet de ziekte. Dit helpt mensen met een (chronische) ziekte om te gaan met hun aandoening. Het mens zijn, uw leefsituatie, het dagelijks functioneren, meedoen en een goede kwaliteit van leven is hierbij uitgangspunt. De zorgverleners ondersteunen, coachen en adviseren u om zelf te beslissen welke zorg er wordt gegeven. Zo houdt u zelf zoveel mogelijk de regie.

Goede zorg begint met een goed gesprek
Wij willen u graag goed helpen. Ga goed voorbereid in gesprek met uw zorgverlener. Weet wat u wilt bespreken en wat voor u belangrijk is. Een lijstje maken helpt dan: Welke klachten heeft u? Wat wilt u vertellen? Wat wilt u bereiken? Waar wilt u meer over weten? Wat vindt u belangrijk? U kunt gebruik maken van dit formulier. Zo ontstaat er een goed gesprek en kunt u samen met uw zorgverlener beslissen wat het beste voor u is.

Zelf de regie
Wij bieden verschillende mogelijkheden om zelf actie te ondernemen om gezondheid te blijven en mee te beslissen over welke zorg u nodig heeft.

Digitale patiënten omgeving
De huisartsenpraktijken beschikken over MijnGezondheid.net of de MedGemak app.
Hiermee kunt u digitaal communiceren met uw huisarts of praktijkondersteuner, heeft u inzage in uw medische gegevens, kunt u een e-consult doen en medicatie herhalen. Ik op de website van uw huisarts voor meer informatie.

Wat kan ik zelf
Voor patiënten en mantelzorgers in deze regio zijn adviezen, websites, apps en ideeën verzameld om u te helpen de regie zoveel mogelijk in eigen hand te houden.
Klik hier om de informatie hierover te vinden: Wat kan ik zelf

Geestelijk welbevinden
In overleg met uw huisarts of POH GGZ zijn er verschillende trainingen die we kunnen aanbieden om uw geestelijk welbevinden te verbeteren. Klik hier voor het cursus aanbod

Gezonde leefstijl
Een gezonde leefstijl kan gezondheidsproblemen voorkomen en bijdragen tot het voorkomen van ziekten of complicaties bij chronische aandoeningen en zo bijdragen aan een betere ervaren gezondheid.
- Beweeg minimaal 2,5 uur per week matig intensief en doe 2 keer per week spierversterkende oefeningen
- Rook niet. Wilt u stoppen met roken? klik dan hier: Heel Haaksbergen Stopt.
- Matig alcohol (maximaal 1 glas per dag of 7 glazen per week)

Wilt u hier hulp bij? Bespreek het met uw huisarts of praktijkondersteuner.

bottom of page