top of page

Nog een paar deelnemers gezocht voor GLI groep 4 of 16 oktober

In de media lezen we wisselende berichten over het effect van de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie). Mensen zouden relatief weinig afvallen en snel terug vallen in oude gewoontes als de begeleiding minder wordt.

Deze ervaring hebben wij in Haaksbergen ook. Toch verliezen de deelnemers echt wel gewicht, gaan ze meer bewegen en worden ze continue gestimuleerd en ondersteund om gezondere keuzes te maken. Tevens ondersteunen de teams bij wat nodig is om de gezonde leefstijl vast te houden. Dit is vaak maatwerk waarbij er een nauwe samenwerking is met andere eerstelijns hulpverleners en het sociale domein.

Inmiddels draait het EZH GLI programma SLIMMER bij 3 fysiotherapiepraktijken: Fysik, Noordman en de Werfheegde in combinatie met de Diëtisten van Livio en Diëtistenpraktijk Maaike Aarnink.


Door een aanbod met verschillende vaste sport- en begeleidingstijden is er voor iedere deelnemer (werkend of ouder met kleine kinderen) een passende GLI groep te vinden.

We zien we naast bovengenoemde effecten ook andere effecten die ook belangrijk zijn op weg naar een gezondere leefstijl. Een paar quotes van de laatste GLI-groepen:

  • ‘Vorig jaar ging ik de berg op als een hijgend paard en dit jaar kostte het me amper moeite’.

  • ‘Nu ik overgestapt ben naar bruinbrood kan ik eindelijk goed poepen".

  • ‘Nu ik beter let op mijn slaapgedrag en beter slaap, ben ik een heel ander mens’.

  • ‘Ik kan weer naar het dorp fietsen, iets wat ik vorig jaar niet meer kon'.

Heb je iemand die mogelijk wil deelnemen aan het SLIMMER programma?

Verwijs via zorgmail naar de Diëtisten van Livio of Diëtistenpraktijk Maaike Aarnink. Zij nemen een uitgebreide intake af en bespreken welke groep passend is om in te stromen.

Meer info? Klik hier21 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page