SLIMMER

Waarom?
Obesitas en overgewicht is een groeiend probleem, ook in Haaksbergen. Door het begeleiden van patiënten met obesitas tot gewichtsreductie is alternatief voor een operatieve ingreep door obesitaskliniek. Een geïntegreerde aanpak met op lange termijn met terugvalpreventie. Slimmer is gekozen door het multidisciplinair karakter met een beweeg gedeelte in het programma.

Wat?
SLIMMER is gecombineerde leefstijlinterventie. Een programma om werken aan een betere gezondheid. Gezonder eten, meer bewegen en leren hoe het vol te houden. Het programma is er voor mensen met overgewicht (>25) en een matig tot sterk verhoogd gezondheidsrisico (klik op de button voor een stroomschema) die een steuntje in de rug nodig hebben voor een gezonde leefstijl.

Hoe?
● 2 jaar begeleiding van een diëtist en een fysiotherapeut.
● Het eerste half jaar vindt wekelijkse begeleiding plaats. Daarna 18 maanden begeleiding voor de leefstijlcoach om de gezonde leefstijl vol te houden.
● Individuele en groepsbegeleiding

De diëtist
● 3 tot 6 keer. De diëtist geeft een advies om gezonder te eten dat past bij uw persoonlijke omstandigheden.
● Ook is er aandacht voor andere zaken die passen bij een gezonde leefstijl, zoals gezond slapen en het verminderen van stress.

De fysiotherapeut
● Gedurende 6 maanden werkelijks een groepsles. Het begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit wordt ingesteld op wensen en mogelijkheden.
● Na zes maanden wordt de buurtsportcoach van de gemeente betrokken. Zij begeleidt naar een passende beweegactiviteiten in de buurt.

De leefstijlcoach (diëtiste of fysiotherapeut)
● Om te ondersteunen bij het volhouden van meer bewegen en gezond eten zijn er twee afspraken met de leefstijlcoach: in maand 9 en maand 12.
● In het tweede jaar zijn 5 afspraken met de leefstijlcoach.